Fémmentes fogászat

Mivel a fémtartalmú fogpótlások mindig sokkal „élettelenebbek”, színük fényben a gondos színválasztás ellenére is túl „tömör” lehet, ezért azt a jogos elvárást, hogy egy korona a külső szemlélő számára észrevehetetlen maradjon, kizárólag fémmentes restaurációkkal tudjuk biztosítani. Az ilyen típusú esztétikai fogászati,  illetőleg kozmetikai fogászati helyreállítások amellett, hogy képesek a természetes színt és rétegződést reprodukálni, lényegesen hosszabb távon biztosítják a fogíny épségét, egészségét is. Ez pedig a természetesség látszatának egyik legfontosabb feltétele. Rendelőnk minden esztétikai fogászati és kozmetikai fogászati szempontból felkészült orvosai mindig a legmegbízhatóbb és legkorszerűbb eljárásokkal állnak az Ön rendelkezésére. Ennek biztosítéka, hogy mind alkalmazott technika, mind anyagválasztás szempontjából a nemzetközi esztétikai fogászati és kozmetikai fogászati szaktekintélynek örvendő Bodrogi doktor, szakmai igazgató irányelvei útmutatóak.

Kérjük, nézze meg a smile gallery-t!

fogbeültetés

 

fémmentes fogászat, fogbeültetés

 

fog implantátum beültetés
Fémkerámia vs Fémmentes

 

Nincs többé sötét koronaszél!

Az utóbbi évek technológiai fejlesztéseinek talán legjelentősebb lépése az un. CAD/CAM rendszerek megjelenése a fogászatban. Lényege, hogy akár az esztétikai fogászati, akár a kozmetikai fogászati kezelés során a preparált fogakról vett lenyomat alapján készülő minta adatait egy speciális szkenner letapogatja és a számítógépben rögzíti. Majd ezeket az információkat egy gyártó központba továbbítja az interneten keresztül és ott megkezdődik a fogpótlás cirkónium vázának „legyártása”. Végül a, korona/híd végső formai kidolgozása ezt követően, az orvos és a páciens közös egyeztetésének eredményeként kialakított elvárások szerint történik meg. 

fogpótlás

Cirkónium fogpótlás előnyei és hátrányai

A cirkónium váz szilárdságának köszönhetően ma már teljes körhidak, illetve fogimplantátumon rögzülő pótlások is készíthetőek fémmentes megoldással. Egyetlen hátrányuk, hogy áruk jelentősen magasabb, mint a fémkerámia fogpótlás ára. Esztétikai fogászati előnyük annak köszönhető, hogy a koronák, hidak nem tartalmaznak semmi fémet, így a fény terjedése a pótlásban és annak környezetében közel azonos, mint a természetes fogakban.

cirkónium fogpótlás

 

Préskerámia (kerámiahéj), a legmagasabb értékű esztétika fogászati eredmény érdekében

Amennyiben front fogak helyreállításáról van szó, akkor nem feltétlen a cirkónium a legmegfelelőbb anyag.  Ma már rendelkezésünkre állnak olyan megoldások, melyekkel azonos statikai paraméterek mellett még magasabb esztétikai eredményeket tudunk elérni. Ennek feltétele a fogak nagyon pontos,  a mosolytervezés alapján történő előkészítése és un. mikro preparálása, hogy a fog zománcát lehetőség szerint mind nagyobb mértékben megtartsuk. Ezáltal lehet megbízhatóan (erősen) ragasztani a felszínükre hihetetlen vékony (0,3-0,4 mm ), kontaklencse-szerű kerámiahéjakat is. 

fogpótlás, helyreállítás

kozmetikai fogászat Budapest

Ingyenes árajánlat kéréséhez kérjük klikkeljen ide!

SmileCenter — The Dental Spa

Cím: 1055, Budapest, Kossuth Lajos tér 13-15. IV/6
Email: info@smilecenter.hu
Telefon: +36 1 312 3727
Hétfő - Csütörtök: 9:00 - 19:00
Péntek: 9:00 - 15:00
Szombat - Vasárnap: zárva

Népszerű címkék