Specialitásaink

Fogszabályozás

Rögzített fogszabályozás Damon rendszerű készülékkel

A legújabb technikájú fogszabályozás un. Damon Clear rögzített  készüléket alkalmaz, mely gyorsan, kis erőkkel és szinte láthatatlanul varázsolja széppé mosolyát. Az önligírozó, vagy önzárónak is nevezett készülék előnye, hogy nem kell külön rögzítőelemeket (gumigyűrűk, drótok) használnunk a fogszabályozás során, mivel a bracket részét képező zárszerkezet fogja be a fogak mozgatását végző ívet. Így az ív könnyebben csúszik, a kisebb súrlódás révén a fogak kisebb erőt kapnak, könnyebben elmozdulnak. Mindezek ritkább ellenőrzéseket és gyorsabb kezelést jelentenek a fogszabályozás alatt álló pácienseink számára. A rendszer további előnye, hogy a korábban csak foghúzással megoldható esetek, a legtöbbször akár fogeltávolítás nélkül is kezelhetők. A teljesen átlátszó Damon Clear bracketek lekerekített formájuknak köszönhetően kényelmes viselést biztosítanak gyermek és felnőtt pácienseink számára egyaránt a fogszabályozás teljes időtartama alatt. 

A rendszer fém változata, a Damon Q bracketek egyszerre két ív befogadására is képesek, így a fogszabályozás egy későbbi fázisában is (időveszteség nélkül) beköthetünk korábban elő nem tört vagy kiszorult fogat, de alkalmas lehet más mechanikák befogadására is as fogszabályozás menetében. 

 

Láthatatlan, sínes fogszabályozás

A láthatatlan, sínes fogszabályozás számtalan előnnyel rendelkezik: teljes diszkréció, kényelem, egyszerű tisztíthatóság. Lenyomat és röntgenfelvétel alapján, egy szoftver segítségével megtervezhető a fogmozgatás lépésről lépésre a fogszabályozás teljes menetére. A mozgatáshoz átlátszó sínek (aligner) sorozatát használjuk, melyeket 2 hetente újra cserélünk. Minden egyes sín egy ideálisabb fogpozíciót tartalmaz, ezáltal mozgatva a fogakat. E speciális fogszabályozás alkalmával a sínek napi 22 órás viselést igényelnek, étkezésnél, fogmosásnál azonban kivehetők, így nem nehezítik meg a mindennapi rutint. Hátrányuk azonban, hogy fogszabályozás szakmai indikációs területük szűkebb, mint a rögzített készülékeké, így nagyobb eltérés esetén a rögzített fogszabályozást  javasoljuk megoldásként. 

Miniimplantátumok, minilemezek a fogszabályozás segítségében

 

A modern fogszabályozásban egyre elterjedtebben használjuk horgonylatként a miniimplantátumokat és a minilemezeket, melyek segítségével a fogak nem kívánatos elmozdulásai ellen védekezhetünk a fogszabályozás folyamatában. Behelyezésük és eltávolításuk is helyi érzéstelenítésben történik, de a normál fogászati implantátumokkal szemben ezek a speciálisan fogszabályozás céljára kifejlesztett csavarok nem csontosodnak be, így könnyedén eltávolíthatók. A minicsavarok alkalmazásával többféle fogmozgatásra nyílik lehetőségünk, elkerülhetünk foghúzásokat, vagy akár a fogszabályozás idejét  is lerövidíthetjük. Részleges fogszabályozás során a készülék elemeként későbbi pótlások, implantátumok számára teremthetünk helyet, koronák vagy hidak készítése előtt a fogak tengelyállását korrigálhatjuk, de alkalmasak bedőlt fogak felegyenesítésére vagy akár részárásra is. Minilemezek segítségével kedvezőtlen növekedési folyamatot is irányíthatunk. 

Trénerek, lemezek, mint a funkcionális fogszabályozás elemei

 

A fogszabályozás preventív szemlélete szerint a szakorvossal történő első találkozás 6-7 éves korban ajánlott, hiszen folyamatos kontrollal és egyszerű kivehető fogszabályozási készülékekkel megelőzhetünk vagy jobb irányba terhelhetünk egy későbbi rögzített kezelést. A maradófogak váltásáig nem csak helyet kell biztosítanunk az előtörő fogak számára, hanem ami még ennél is fontosabb, a növekedést megfelelő irányba kell terelnünk. Erre alkalmasak a trénerek és a funkcionális készülékek az előkészítő fogszabályozás során, amik két állcsonton rögzülve biztosítják a helyes állcsontnövekedést. A helyes funkciók (nyelés, légzés, testtartás) elsajátításában logopédus és manuálterapeuta is segítségünkre lehet, hiszen ezek elengedhetetlenek egy sikeres és stabil fogszabályozás eléréséhez. 

Instant fogszabályozás

 

Instant " fogszabályozás " felnőttkorban

Napjaink 30-40 éves generációja annak idején nem, vagy nem megfelelő keretek között vehette igénybe a fogszabályozást. Elsősorban ők, illetve a korábbi sikertelen fogszabályozáson átesett páciensek kapnak egy új lehetőséget e speciális eljárás által egy szép mosolyra. Ráadásul akár 1-2 hét leforgása alatt! Így nincs szükség évekig tartó bracket-ek és fém „huzalok” viselésére, "csupán" egy alapos tervezésre és precíz kivitelezésre. Ezt a módszert Bodrogi doktor évek óta alkalmazza nagy sikerrel.

Ideális fogformák kerámiahéjakkal

Az instant fogszabályozás eszközei olyan egyedileg tervezett és művészileg készített kerámiahéjak, melyek a fogakhoz adhezív módon rögzítve eltüntetik a nem kívánatos szabálytalanságot és visszaadják viselőjüknek a magabiztos mosoly érzését. A módszer lényege, hogy a kívánt végeredményhez szükséges minimális preparációt követően a fog(ak) felszínére ultravékony kerámia lapocskák (veneer, kerámiahéj) kerülnek, melyek helyreállítják az ideális formát, ívet, hosszakat, megtartva a természetes fogakra jellemző külső jegyeket (rétegződés, transzparencia, felszíni textúra stb).

Instant fogszabályozás után

Instant fogszabályozás után - tökéletesen szabályos fogak

Instant fogszabályozás előtt

Instant fogszabályozás előtt - súlyos fogtorlódás

SmileCenter — The Dental Spa

Cím: 1055, Budapest, Kossuth Lajos tér 13-15. IV/6
Email: info@smilecenter.hu
Telefon: +36 1 312 3727
Hétfő - Csütörtök: 9:00 - 19:00
Péntek: 9:00 - 15:00
Szombat - Vasárnap: zárva

Népszerű címkék