Csontpótlás
Csontpótlás

Alt

Fogimplantátumhoz szükséges csontállomány

Amennyiben sok idő, évek telnek el egy vagy pláne több fog elvesztését követően, sajnos számolnunk kell azzal, hogy a foghiány miatt a környező csont volumene jelentősen csökken. Ez a dimenzió vesztés gyakran hiúsítja meg a hagyományos elvek szerinti fogimplantátum beültetését. Ahhoz ugyanis, hogy a behelyezett fogimplantátum funkcióstabil legyen, megfelelő mennyiségű és minőségű csontállomány szükséges körülötte. A műtét során behelyezettt fogimplantátum stabilitása nagyon pontosan megmérhető egy speciális mérő eszközzel, mértékegysége: ISQ.  A mért érték nagyban függ a csont minőségétől, de az alkalmazott fogimplantátum design-ja, menet kialakítása (mely forradalmi változáskon ment keresztül az elmúlt néhány éveben) is jelentősen befolyásolja. Ez teszi lehetővé, hogy felkészült kezekben, a megfelelő fogimplantátum rendszert alkamzava igen gyakran van lehetőség azonnali fogimplantátum behelyezésre a húzás alkamával, illetve azonnali terhelésre a műtétet követően, ezzel biztosítva az esztétikus megjelenést a gyógyulási időszakra is.

Augmentációs csontpótló technikák

Szerencsére ma már ismertek és study-k által bizonyítottak azok az ún. augmentációs (csontpótlás) technikák, melyek réven újra lehetőség nyílik a fogimplantátum beültetésre, igaz legtöbbször egy többlet beavatkozás által. A kaliforniai UCLA élenjáró kutató és képzőhely a csontpótlás és egyéb augmentációs technikák terén. Dr. Bodrogi is a UCLA-n fejezte be  posztgraduális Master Program képzését ebben a témában és tart 2014 óta előadásokat világszerte. 

Az eljárás lényege, hogy vagy saját csonttal vagy szintetikus csontpótló anyaggal  ( vagy a kettő keverékével) egészítjük ki a defektus helyét és lefedjük egy speciális barrier membrán anyaggal. A regeneráció a szervezet természetes folyamatai által jön létre mintegy 5-9 hónap alatt. Legújabb nemzetközi innovációként rendelőnk elsők között allkalmazza azt az eljárást, melynek során a páciens véréből centrifugálási folyamat során kinyerünk egy speciális fibrin koncentrátumot, mely tartalmazza az adott egyén szervezetére jellemző öszes faktort, növekedési hormont stb. Segítségével lényegesen gyorsabb és magasabb minőségű regeneráció, gyógyulás valósítható meg. Ezen haladó csontpótlás technikák bemutatása, tanítása állandó alkotói elemei Bodrogi doktor előadásainak.

 

 

Ingyenes árajánlat kéréséhez
kérjük klikkeljen ide!