Fogszabályozás

Kérjen időpontot vagy keressen minket bármilyen felmerülő kérdésével!

Fogszabályozás a SmileCenter rendelőjében

A SmileCenter rendelőjében minden megtalálható, amire az Ön tökéletes mosolyának helyreállításához szükség van: felkészült orvosok és csúcsminőségű gépek és eszközök. Épp ezért a fogorvoslás teljes palettája elérhető nálunk.

A rendelőnkben elérhető fogszabályozási megoldások során szakorvosaink a páciens számára legmegfelelőbb fogszabályozó készülék kiválasztásával képesek helyreállítani a fogsor deformitásokat, a fogsor esztétikai és funkcionális szerepét, illetve a harapási rendellenességeket.

A legmodernebb fogszabályozási módszerek közül választhatnak a pácienseink.

Invisalign doktor

A legmodernebb
fogszabályozás típusai

fogaszabalyozas-lathatatlan-sines

Invisalign Láthatatlan, sínes fogszabályozás

Az Invisalign fogszabályozás immár 15 millió sikeresen befejezett eset tapasztalatával számtalan előnnyel rendelkezik: teljes diszkréció, kényelem, egyszerű és tökéletes tisztíthatóság.
A fogsorok digitalizálása (szkennelés) és röntgenfelvételek alapján előre pontosan megtervezhető a szükséges fogmozgatás lépésről lépésre a fogszabályozás teljes menetére. A mozgatáshoz átlátszó sínek (aligner) sorozatát használjuk, melyeket 1-2 hetente a páciens otthon a következőre cseréli . Minden egyes sínpár használatával egyre közelebb jutunk az ideális fog pozícióhoz. E speciális fogszabályozás alkalmával a sínek napi 22 órás viselést igényelnek, étkezésnél, fogmosásnál azonban kivehetők, így nem nehezítik meg a mindennapi rutint.
Tudjon meg mindent a világ első számú fogszabályozó eljárásáról es olvasson tovább!

Rögzített fogszabályozás Damon rendszerű készülékkel

A legújabb technikájú fogszabályozás úgynevezett Damon Clear rögzített  készüléket alkalmaz, mely gyorsan, kis erőkkel és szinte láthatatlanul varázsolja széppé mosolyát.

Az önligírozó, vagy önzárónak is nevezett készülék előnye, hogy nem kell külön rögzítőelemeket (gumigyűrűk, drótok) használnunk a fogszabályozás során, mivel a bracket részét képező zárszerkezet fogja be a fogak mozgatását végző ívet. Így az ív könnyebben csúszik, a kisebb súrlódás révén a fogak kisebb erőt kapnak, könnyebben elmozdulnak.

Mindezek ritkább ellenőrzéseket és gyorsabb kezelést jelentenek a fogszabályozás alatt álló pácienseink számára. A rendszer további előnye, hogy a korábban csak foghúzással megoldható esetek, a legtöbbször akár fogeltávolítás nélkül is kezelhetők. A teljesen átlátszó Damon Clear bracketek lekerekített formájuknak köszönhetően kényelmes viselést biztosítanak gyermek és felnőtt pácienseink számára egyaránt a fogszabályozás teljes időtartama alatt.

A rendszer fém változata, a Damon Q bracketek egyszerre két ív befogadására is képesek, így a fogszabályozás egy későbbi fázisában is (időveszteség nélkül) beköthetünk korábban elő nem tört vagy kiszorult fogat, de alkalmas lehet más mechanikák befogadására is a fogszabályozás menetében.

Kepernyofoto_2018-09-15_-_22-26-06_1
Kepernyofoto_2018-09-15_-_22-26-16_1
miniimplantátumom

Miniimplantátumok, minilemezek a fogszabályozás segítségében

A modern fogszabályozásban egyre elterjedtebben használjuk horgonylatként a miniimplantátumokat és a minilemezeket, melyek segítségével a fogak nem kívánatos elmozdulásai ellen védekezhetünk a fogszabályozás folyamatában. Behelyezésük és eltávolításuk is helyi érzéstelenítésben történik, de a normál fogászati implantátumokkal szemben, ezek a speciálisan fogszabályozás céljára kifejlesztett csavarok nem csontosodnak be, így könnyedén eltávolíthatók.

A minicsavarok alkalmazásával többféle fogmozgatásra nyílik lehetőségünk, elkerülhetünk foghúzásokat, vagy akár a fogszabályozás idejét is lerövidíthetjük. Részleges fogszabályozás során a készülék elemeként későbbi pótlások, implantátumok számára teremthetünk helyet, koronák vagy hidak készítése előtt a fogak tengelyállását korrigálhatjuk, de alkalmasak bedőlt fogak felegyenesítésére vagy akár részárásra is. Minilemezek segítségével kedvezőtlen növekedési folyamatot is irányíthatunk.

Trénerek, lemezek, mint a funkcionális fogszabályozás elemei

A fogszabályozás preventív szemlélete szerint a szakorvossal történő első találkozás 6-7 éves korban ajánlott, hiszen folyamatos kontrollal és egyszerű kivehető fogszabályozási készülékekkel megelőzhetünk vagy jobb irányba terhelhetünk egy későbbi rögzített kezelést. A maradófogak váltásáig nem csak helyet kell biztosítani az előtörő fogak számára, hanem ami még ennél is fontosabb, a növekedést megfelelő irányba kell terelni.

Erre alkalmasak a trénerek és a funkcionális készülékek az előkészítő fogszabályozás során, amik két állcsonton rögzülve biztosítják a helyes állcsont növekedést. A helyes funkciók (nyelés, légzés, testtartás) elsajátításában logopédus és manuálterapeuta is segítségünkre lehet, hiszen ezek elengedhetetlenek egy sikeres és stabil fogszabályozás eléréséhez.

Dental bracket and a toothbrush
Screenshot 2022-01-16 at 19.55.59

INSTANT FOGSZABÁLYOZÁS felnőttkorban kerámiahéjakkal

Napjaink 30-40 éves generációja annak idején nem, vagy nem megfelelő keretek között vehette igénybe a fogszabályozást. Elsősorban ők, illetve a korábbi sikertelen fogszabályozáson átesett páciensek kapnak egy új lehetőséget e speciális eljárás által egy szép mosolyra. Ráadásul akár 1-2 hét leforgása alatt! Így nincs szükség évekig tartó bracket-ek és fém „huzalok” viselésére, „csupán” egy alapos tervezésre és precíz kivitelezésre. Ezt a módszert Bodrogi doktor évek óta alkalmazza nagy sikerrel.

Az instant fogszabályozás felnőttkorban lehet,
hogy kényelmesebb megoldás a páciens számára.

Az instant fogszabályozás eszközei olyan egyedileg tervezett és művészileg készített kerámiahéjak, melyek a fogakhoz adhezív módon rögzítve eltüntetik a nem kívánatos szabálytalanságot és visszaadják viselőjüknek a magabiztos mosoly érzését.

A módszer lényege, hogy a kívánt végeredményhez szükséges minimális preparációt követően a fog(ak) felszínére ultravékony kerámia lapocskák (veneer, kerámiahéj) kerülnek, melyek helyreállítják az ideális formát, ívet, hosszakat, megtartva a természetes fogakra jellemző külső jegyeket (rétegződés, transzparencia, felszíni textúra stb).

kérjen időpontot vagy keressen minket bármilyen felmerülő kérdésével!

  Ez az űrlap a reCAPTCHA által védve van a robotok ellen. A védelem kapcsán a Google adatvédelmi irányelvei és szolgáltatási feltételei érvényesek.

  1055 Budapest,
  Kossuth L. tér 13-15. IV/6.

   

  +36 1 312 3727

   

  office@smilecenter.hu

  Időpontot foglalok