Fogimplantátum beültetés
Fogimplantátum beültetés

A fogimplantátum behelyezése helyi érzéstelenítésben történik, így nem nem jár fájdalommal. A fogászati kezelésekben használatos helyi érzéstelenítőkkel (Ultracain, Lidocain) tökéletes fájdalommentességet lehet elérni.

Egy fogimplantátum beültetéséhez csupán 1,5-2 cm-es metszést ejtünk a nyálkahártyán. Ezt követően a CT vizsgálat által előre pontosan meghatározott pozícióba egy speciális sebészeti készülék segítségével elvégezzük az fogimplantátum helyének kialakítását a csontban. Mindeközben enyhe rezgésen kívül semmi nem érezhető.

A tiszta titánból készített csavar formájú fogimplantátum a menetek segítségével könnyen, de stabilan becsavarható a csontba. A SmileCenterben kizárólag a legmegbízhatóbb, több mint 40 éve piacvezető Nobel Biocare, Straumann illetve MegaGen fogimplantátumokat ültetjük be, melyek világszerte közel 100%-os sikeraránnyal rendelkeznek.

Alt

A fogimplantátum beültetését követően a legtöbb esetben azonnal  behelyezünk egy ún. gyógyulási fejet, mely mellett zárjuk az ínyt fel nem szívódó fonallal. A varratokat a 10-14. napon távolítjuk el. A varratszedés fájdalmatlan, néhány perces beavatkozás.

A gyógyulási fej egy kör keresztmetszetű titán „sapka”, mely néhány hét alatt megformázza az ínyt, így a lenyomatvételhez már nem lesz szükség sem sebészi metszésre, sem érzéstelenítésre. Az fogimplantátum gyógyulási ideje soktényezős, magas un. primer stabilitás esetén csupán 2 hónap, azonban kiterjedt sinus-lift csontpótlás alkalmazása esetén akár 6-8 hónap, ezután a lenyomatvételt követően 2-3 hét alatt készül el az Ön végleges fogpótlása.

fogimplantátumon rögzített koronák teljesen a saját fog érzetét, funkcióját és látványát nyújtják. Ezzel tudjuk biztosítani fogai és fogínye hosszú távú egészségét és esztétikus megjelenését.

Ingyenes árajánlat kéréséhez
kérjük klikkeljen ide!