A minőség záloga
A minőség záloga

Reality
 

A SmileCenter rendelőben folyó kozmetikai fogászati és esztétikai fogászati munka megköveteli a legmagasabb szintű anyagok és eljárások alkalmazását a napi gyakorlatban. Ennek érdekében a rendelőt vezető Bodrogi doktor 2002 óta a Reality – amerikai székhelyű, gyártófüggetlen, saját kutató laboratóriummal rendelkező, az esztétikai fogászatban használt anyagok és eljárások tesztelésében és ezek publikálásában egyedülálló társaság Platina fokozatú tagja. Az alkalmazott anyagok és technikák ennek megfelelően a Reality által a legmagasabban minősítettek közül kerülnek kiválasztásra.

Amerikai Kozmetikai Fogászati Akadémia
 

esztétikai fogászat akkreditációs vizsga

Emellett Dr. Bodrogi Attila 2005 óta tagja az Amerikai Kozmetikai Fogászati Akadémiának és Alapító Tagja a Magyar Esztétikai Fogászati Akadémiának is , emiatt a rendelőben dolgozó minden orvos által végzett beavatkozások ezen legszigorúbb normák és követelményeik szerint zajlanak. A rendelőben dolgozó valamennyi orvos folyamatosan kiemelt hangsúlyt fektet mind általános, mind esztétikai fogászati tudásának elméleti és gyakorlati fejlesztésére, ennek érdekében éves szinten több ezer oldalnyi hazai és nemzetközi szakirodalmat tanulmányoznak át, valamint részt vesznek magyarországi és külföldi tudományos rendezvényeken, ahol a világ legjobbjaitól sajátíthatják el a szakma legapróbb finomságait is.
Orvosaink szakterületüknek megfelelő un. “SmileCenter akkreditációs vizsgán” adták tanúbizonyságát szakmai felkészültségüknek.
A rendelőben minden kezelés Dr. Bodrogi Attila szakmai irányelvei alapján történik.

Mi az esztétikai fogászat?
Mi az esztétikai fogászat?

Alt

Az esztétikai fogászat nem különálló ága a fogászatnak, hanem egy más fajta megközelítése a beavatkozásoknak. Ennek során a fogorvos a természeteshez nagyban hasonlatos restaurációkat (helyreállításokat) végez, ügyelve az ép fogazatra jellemző anatómiai struktúrák (fogformák, rágófelszín) és harmonikus fogszín visszaállítására. Ez a fogorvos részéről speciális felkészültséget, sokkal több idő ráfordítást, haladó technikák és a legjobb minőségű esztétikai fogászati anyagok alkalmazását követeli meg. 

Manapság a legtöbb rendelő palettáján szerepelnek esztétikai fogászati beavatkozások, de ez egy igen kényes terület. A páciensek nagyon gyakran csalódnak, mikor egy kezelés befejeztével a végeredmény nem tölti el őket feltétlen örömmel.

Esztétikai fogászat

TIPP: Mindig kérjen az Ön esetéhez hasonló “típusú” referencia fotókat (melyek az adott rendelőben készültek), mielőtt belefog egy ilyen esztétikai fogászati kezelésbe!
A felvételek minősége és a látott végeredmény már jól mutahatja, mire is számíthat. Photoshop (digitális manipuláció) és ún. stock fotók használata mindig “gyanús”.

Rendelőnkben a AACD ( amerikai kozmetikai fogászati akadémai) protokoljait alkalmazzuk és esztétikai fogászat témában rendszeresen tartunk belső továbbképzéseket, melyeken Dr. Bodrogi Attila szakmai igazgató, esztétikai fogászati, kozmetikai fogászati, valamint fogimplantátum szakértő ismerteti orvosainkkal a nemzetközi előadásai során átadott ismereteit.

Honlapunkkon bemutatott esztétikai fogászati erdemények (előtte-utána képek) kivétel nélkül retusálatlan, saját felvételek !

Fémmentes fogászat
Fémmentes fogászat

fogbeültetés

Mivel a fémtartalmú fogpótlások mindig sokkal „élettelenebbek”, színük fényben a gondos színválasztás ellenére is túl „tömör” lehet, ezért azt a jogos elvárást, hogy egy korona a külső szemlélő számára észrevehetetlen maradjon, kizárólag fémmentes restaurációkkal tudjuk biztosítani. Az ilyen típusú esztétikai fogászati,  illetőleg kozmetikai fogászati helyreállítások amellett, hogy képesek a természetes színt és rétegződést reprodukálni, lényegesen hosszabb távon biztosítják a fogíny épségét, egészségét is. Ez pedig a természetesség látszatának egyik legfontosabb feltétele. Rendelőnk minden esztétikai fogászati és kozmetikai fogászati szempontból felkészült orvosai mindig a legmegbízhatóbb és legkorszerűbb eljárásokkal állnak az Ön rendelkezésére. Ennek biztosítéka, hogy mind alkalmazott technika, mind anyagválasztás szempontjából a nemzetközi esztétikai fogászati és kozmetikai fogászati szaktekintélynek örvendő Bodrogi doktor, szakmai igazgató irányelvei útmutatóak.

Kérjük, nézze meg a smile gallery-t!

fémmentes fogászat, fogbeültetés

fog implantátum beültetés
Fémkerámia vs Fémmentes

Nincs többé sötét koronaszél!

fogpótlás

Az utóbbi évek technológiai fejlesztéseinek talán legjelentősebb lépése az un. CAD/CAM rendszerek megjelenése a fogászatban. Lényege, hogy akár az esztétikai fogászati, akár a kozmetikai fogászati kezelés során a preparált fogakról vett lenyomat alapján készülő minta adatait egy speciális szkenner letapogatja és a számítógépben rögzíti. Majd ezeket az információkat egy gyártó központba továbbítja az interneten keresztül és ott megkezdődik a fogpótlás cirkónium vázának „legyártása”. Végül a, korona/híd végső formai kidolgozása ezt követően, az orvos és a páciens közös egyeztetésének eredményeként kialakított elvárások szerint történik meg. 

Cirkónium fogpótlás előnyei és hátrányai

cirkónium fogpótlás

A cirkónium váz szilárdságának köszönhetően ma már teljes körhidak, illetve fogimplantátumon rögzülő pótlások is készíthetőek fémmentes megoldással. Egyetlen hátrányuk, hogy áruk jelentősen magasabb, mint a fémkerámia fogpótlás ára. Esztétikai fogászati előnyük annak köszönhető, hogy a koronák, hidak nem tartalmaznak semmi fémet, így a fény terjedése a pótlásban és annak környezetében közel azonos, mint a természetes fogakban.

Préskerámia (kerámiahéj), a legmagasabb értékű esztétika fogászati eredmény érdekében

fogpótlás, helyreállítás

Amennyiben front fogak helyreállításáról van szó, akkor nem feltétlen a cirkónium a legmegfelelőbb anyag.  Ma már rendelkezésünkre állnak olyan megoldások, melyekkel azonos statikai paraméterek mellett még magasabb esztétikai eredményeket tudunk elérni. Ennek feltétele a fogak nagyon pontos,  a mosolytervezés alapján történő előkészítése és un. mikro preparálása, hogy a fog zománcát lehetőség szerint mind nagyobb mértékben megtartsuk. Ezáltal lehet megbízhatóan (erősen) ragasztani a felszínükre hihetetlen vékony (0,3-0,4 mm ), kontaklencse-szerű kerámiahéjakat is. 

kozmetikai fogászat Budapest

Fogszínű restauráció
Fogszínű restauráció
kozmetikai fogászat
Fogszínű restauráció: kiindulás
letört fogak restaurálása
Letört fogak
kozmetikai fogászat, Vanini-restauráció
Vanini-restaurációk

Csupán csekély foganyag feláldozásával járó helyreállítás, mivel a speciális fényt kibocsájtó fotopolimerizációs lámpa hatására megkeményedő tömőanyag egy ragasztólakk (bond) segítségével rögzül az előzetesen kondicionált fogfelszínhez. Ezt nevezzük adhezív technikának az esztétikai ill. kozmetikai fogászatban is.

A funkcionális esztétikai fogászatra specializálódott orvosaink éppúgy figyelmet fordítanak a természetes formák és a helyes fogsorzáródás kialakítására, mint a fogszín egyezőségére. Leggyakrabban csak az igen időigényes és nagy precizitást igénylő rétegzési technikák által tudjuk biztosítani a kívánt hatást. Front fogak direkt restaurációval történő helyreállítása során éppúgy szükség lehet mosolytervezésre, mint kerámiahéjakkal történő kozmetikai fogászati rekontrukció alkalmával.

 

Inlay/onlay (betét)

kozmetikai fogászat, amalgám tömés
Amalgám tömés kozmetikai fogászat Budapest, inlay betét
Inlay
esztétikai fogászat, inlay betét
Inlay-ek in situ

A rágófogak területén alkalmazott legmagasabb szakmai igényeket is kielégítő esztétikai fogászati helyreállítási technika. Általában a kifúrt üregről vett precíziós lenyomatvétellel indul, majd fogtechnikai laboratóriumban készül el a tökéletesen anatómikus és esztétikus betét. Ezt a fogorvos a második kezelés alkalmával az üregbe ragasztja.

 

Fotók és fogorvosi munka: Dr. Grosz János, 2009.

Kerámia héj
Kerámia héj

kerámia héj
Kerámiahéjak a mintán

ultravékony kerámia héj
Ultravékony kerámiahéjak

Elsősorban frontfogak esetében használt esztétikai fogászati megoldás, amikor a fog(ak) külső (ajak felőli) felszínére kerül speciális adhezív ragasztással az a kontaktlencse-szerű vékony porcelánból készült "lapocska" , úgynevezett kerámiahéj (veneer), mely segítségével korrigálhatók a szín és méretbeli eltérések, valamint fogak közötti rések zárására is alkalmas. Ezzel a módszerrel nagyon rövid alatt (1-2 hét) lehet a páciens mosolyát minimális beavatkozással akár tökéletessé „varázsolni”  fogszabályzó készülék nélkül.. Ezek a kezelések inkább már a kozmetikai fogászat témakörébe tartoznak, mely irányzat célja nem is annyira "csupán" az esztétikus mosoly, hanem annak egy tökéletes vátozata.

esztétikai fogászat
Kiindulás: Szimmetria és összhang hiánya

fogak kerámia héjjal
Tökéletes harmónia két kerámiahéj segítségével

Fontos hangsúlyozni, minden esetben átgondolt tervezés (mosolytervezés) és rendkívül precíz kivitelezés szükséges ahhoz, hogy beváltsa a hozzá fűzött reményeket. A SmileCenter esztétikai fogászatra szakosodott  orvosai kimagasló tudással rendelkeznek az eljárásról, sőt fogorvosok számára tanítják is azokat a technikákat, melyekkel a legszebb eredmények érhetőek el. A kerámiahéj rendkívüli vékonysága ellenére igen ellenálló, "strapabíró", bár ezt a tulajdonságát csak igen nagy tapasztalattal rendelkező szakember keze általi kivitelezésben tudja megtartani. A SmileCenterben orvosaink, akik a funkció és esztétika összhangjának hívei, évente több mint 1000 db kerámiahéjat készítenek pácienseink legnagyobb örömére. Sajnos sokszor halljuk azt a tévhitet (olykor még más rendelők orvosaitól is), hogy a kerámiahéj könnyen leesik, eltörik. Rendelőnkben az esztétikai fogászatban, illetve a kozmetikai fogászati beavatkozásaink során készült kerámiahéjak 98,7 % sikeraránnyal teljesítenek. Ez természetesen csak akkor tud működni, ha megfontolt szakmai elvek szerint, sok-sok éves tapasztalat alapján állítunk fel a kezelési tervet és azt következetesen visszük véghez. A SmileCentert vezető Dr. Bodrogi Attila 2001-ben készítette el első kerámiahéját, mely azóta is "működik". Ezt a bizonyosságot adjuk minden nap, minden egyes kerámiahéjjal az Önök számára is!