A minőség záloga
A minőség záloga

Reality
 

A SmileCenter rendelőben folyó kozmetikai fogászati és esztétikai fogászati munka megköveteli a legmagasabb szintű anyagok és eljárások alkalmazását a napi gyakorlatban. Ennek érdekében a rendelőt vezető Bodrogi doktor 2002 óta a Reality – amerikai székhelyű, gyártófüggetlen, saját kutató laboratóriummal rendelkező, az esztétikai fogászatban használt anyagok és eljárások tesztelésében és ezek publikálásában egyedülálló társaság Platina fokozatú tagja. Az alkalmazott anyagok és technikák ennek megfelelően a Reality által a legmagasabban minősítettek közül kerülnek kiválasztásra.

Amerikai Kozmetikai Fogászati Akadémia
 

esztétikai fogászat akkreditációs vizsga

Emellett Dr. Bodrogi Attila 2005 óta tagja az Amerikai Kozmetikai Fogászati Akadémiának és Alapító Tagja a Magyar Esztétikai Fogászati Akadémiának is , emiatt a rendelőben dolgozó minden orvos által végzett beavatkozások ezen legszigorúbb normák és követelményeik szerint zajlanak. A rendelőben dolgozó valamennyi orvos folyamatosan kiemelt hangsúlyt fektet mind általános, mind esztétikai fogászati tudásának elméleti és gyakorlati fejlesztésére, ennek érdekében éves szinten több ezer oldalnyi hazai és nemzetközi szakirodalmat tanulmányoznak át, valamint részt vesznek magyarországi és külföldi tudományos rendezvényeken, ahol a világ legjobbjaitól sajátíthatják el a szakma legapróbb finomságait is.
Orvosaink szakterületüknek megfelelő un. “SmileCenter akkreditációs vizsgán” adták tanúbizonyságát szakmai felkészültségüknek.
A rendelőben minden kezelés Dr. Bodrogi Attila szakmai irányelvei alapján történik.

Mi az esztétikai fogászat?
Mi az esztétikai fogászat?

Esztétikai fogászat

Az esztétikai fogászat nem különálló ága a fogászatnak, hanem egy más fajta megközelítése a beavatkozásoknak. Ennek során a fogorvos a természeteshez nagyban hasonlatos restaurációkat (helyreállításokat) végez, ügyelve az ép fogazatra jellemző anatómiai struktúrák (fogformák, rágófelszín) és harmonikus fogszín visszaállítására. Ez a fogorvos részéről speciális felkészültséget, sokkal több idő ráfordítást, haladó technikák és a legjobb minőségű esztétikai fogászati anyagok alkalmazását követeli meg. 

Manapság a legtöbb rendelő palettáján szerepelnek esztétikai fogászati beavatkozások, de ez egy igen kényes terület. A páciensek nagyon gyakran csalódnak, mikor egy kezelés befejeztével a végeredmény nem tölti el őket feltétlen örömmel.

Esztétikai fogászat

TIPP: Mindig kérjen az Ön esetéhez hasonló “típusú” referencia fotókat (melyek az adott rendelőben készültek), mielőtt belefog egy ilyen esztétikai fogászati kezelésbe!
A felvételek minősége és a látott végeredmény már jól mutahatja, mire is számíthat. Photoshop (digitális manipuláció) és ún. stock fotók használata mindig “gyanús”.

Rendelőnkben a AACD ( amerikai kozmetikai fogászati akadémai) protokoljait alkalmazzuk és esztétikai fogászat témában rendszeresen tartunk belső továbbképzéseket, melyeken Dr. Bodrogi Attila szakmai igazgató, esztétikai fogászati, kozmetikai fogászati, valamint fogimplantátum szakértő ismerteti orvosainkkal a nemzetközi előadásai során átadott ismereteit.

Honlapunkkon bemutatott esztétikai fogászati erdemények (előtte-utána képek) kivétel nélkül retusálatlan, saját felvételek !

Fémmentes fogászat
Fémmentes fogászat

fogbeültetés

Mivel a fémtartalmú fogpótlások mindig sokkal „élettelenebbek”, színük fényben a gondos színválasztás ellenére is túl „tömör” lehet, ezért azt a jogos elvárást, hogy egy korona a külső szemlélő számára észrevehetetlen maradjon, kizárólag fémmentes restaurációkkal tudjuk biztosítani. Az ilyen típusú esztétikai fogászati,  illetőleg kozmetikai fogászati helyreállítások amellett, hogy képesek a természetes színt és rétegződést reprodukálni, lényegesen hosszabb távon biztosítják a fogíny épségét, egészségét is. Ez pedig a természetesség látszatának egyik legfontosabb feltétele. Rendelőnk minden esztétikai fogászati és kozmetikai fogászati szempontból felkészült orvosai mindig a legmegbízhatóbb és legkorszerűbb eljárásokkal állnak az Ön rendelkezésére. Ennek biztosítéka, hogy mind alkalmazott technika, mind anyagválasztás szempontjából a nemzetközi esztétikai fogászati és kozmetikai fogászati szaktekintélynek örvendő Bodrogi doktor, szakmai igazgató irányelvei útmutatóak.

Kerámia héj
Kerámia héj

kerámia héj
Kerámiahéjak a mintán

ultravékony kerámia héj
Ultravékony kerámiahéjak

Elsősorban frontfogak esetében használt esztétikai fogászati megoldás, amikor a fog(ak) külső (ajak felőli) felszínére kerül speciális adhezív ragasztással az a kontaktlencse-szerű vékony porcelánból készült "lapocska" , úgynevezett kerámiahéj (veneer), mely segítségével korrigálhatók a szín és méretbeli eltérések, valamint fogak közötti rések zárására is alkalmas. Ezzel a módszerrel nagyon rövid alatt (1-2 hét) lehet a páciens mosolyát minimális beavatkozással akár tökéletessé „varázsolni”  fogszabályzó készülék nélkül.. Ezek a kezelések inkább már a kozmetikai fogászat témakörébe tartoznak, mely irányzat célja nem is annyira "csupán" az esztétikus mosoly, hanem annak egy tökéletes vátozata.

esztétikai fogászat
Kiindulás: Szimmetria és összhang hiánya

fogak kerámia héjjal
Tökéletes harmónia két kerámiahéj segítségével

Fontos hangsúlyozni, minden esetben átgondolt tervezés (mosolytervezés) és rendkívül precíz kivitelezés szükséges ahhoz, hogy beváltsa a hozzá fűzött reményeket. A SmileCenter esztétikai fogászatra szakosodott  orvosai kimagasló tudással rendelkeznek az eljárásról, sőt fogorvosok számára tanítják is azokat a technikákat, melyekkel a legszebb eredmények érhetőek el. A kerámiahéj rendkívüli vékonysága ellenére igen ellenálló, "strapabíró", bár ezt a tulajdonságát csak igen nagy tapasztalattal rendelkező szakember keze általi kivitelezésben tudja megtartani. A SmileCenterben orvosaink, akik a funkció és esztétika összhangjának hívei, évente több mint 1000 db kerámiahéjat készítenek pácienseink legnagyobb örömére. Sajnos sokszor halljuk azt a tévhitet (olykor még más rendelők orvosaitól is), hogy a kerámiahéj könnyen leesik, eltörik. Rendelőnkben az esztétikai fogászatban, illetve a kozmetikai fogászati beavatkozásaink során készült kerámiahéjak 98,7 % sikeraránnyal teljesítenek. Ez természetesen csak akkor tud működni, ha megfontolt szakmai elvek szerint, sok-sok éves tapasztalat alapján állítunk fel a kezelési tervet és azt következetesen visszük véghez. A SmileCentert vezető Dr. Bodrogi Attila 2001-ben készítette el első kerámiahéját, mely azóta is "működik". Ezt a bizonyosságot adjuk minden nap, minden egyes kerámiahéjjal az Önök számára is!

Kérjen időpontot szakorvosunkhoz