Mi a kozmetikai fogászat?
Mi a kozmetikai fogászat?

A kozmetikai fogászat az esztétikai fogászat továbbfejlesztett változata. Célja az ideális, tökéletes mosoly megteremtése a hibátlan fogsor kialakításán keresztül. A kozmetikai fogászat egy külön diszciplina, sajátos látásmóddal, módszerekkel, eszközökkel. Magyarországon nincs a kozmetikai fogászatra szakosodott képzés, orvosaink tudásukat külföldi képzéseken ill. a rendelő szakmai vezetője, Dr. Bodrogi Attila által felállított és átadott kozmetikai fogászati módszereket alkalmazzák. Bodrogi doktor 2005 óta tagja a világ legrangosabb kozmetikai fogászati társaságának, az Amerikai Kozmetikai Fogászati Akadémiának.

 

A kozmetikai fogászat beavatkozásai során a fogorvos már nem csak a természetes fogazathoz illeszkedő restaurációkat végez, hanem páciense igényeinek megfelelően igyekszik a tökéletes, hibátlan mosoly helyreállítására, megteremtésére. Ez igen sokszor több lépésből álló kezelési sorozat, mely a mosoly tervezéssel kezdődik. A kozmetikai fogászat célja: a páciens fogazatának legesztétikusabb helyreállítása – legtöbbször egy fiatalosabb mosoly megteremtése – és ezáltal sokszor önbizalmának, társadalmi pozíciójának megerősítése is.

 
Fogfehérítés
Fogfehérítés

Professional Power Whitening

Az amerikából induló, de mára világszerte nagy népszerűségnek örvendő fogfehérítés hozzáférhető kifejezetten  kozmetikai fogászatra specializálódott rendelőnkben. A módszer lényege, hogy a páciensnek elegendő egy alkalommal 3×15 percig a fogorvosi székben ülnie és ez alatt fehérednek ki fogai a lehetséges mértékben. Ezt egy speciális LED fényforrás és az általa aktivált fehérítő anyag teszi lehetővé, mely európaszerte egységesen azonos standardok szerint kerül forgalmazásra. Az elért hatás azonnal értékelhető és általában tovább is tart, mint az otthoni sínes módszer esetében. 

Fogfehérítés: előtte / utána

Amerikai fogfehérítés

Fontos megjegyeznünk az őszinteség okán, hogy nem minden fogsor reagál azonos módon a kezelésre, vannak olyan esetek, amikor a zománc elváltozásainak megváltoztására a fehérítés nem alkalmas a teljesség igényével, ezekben az esetekben csak a kerámiahéjak hozhatnak tökéletes megoldást. Minden esetben előzetes konzultáció és szájvizsgálat szükséges a várható eredmény tisztázása érdekében. Továbbá nagyon fontos kiemelni, hogy fogfehérítést csak egy nagyon alapos és szakszerű tisztítást, szájhigiénés kezelést követően áll módunkban elvégezni.

Ingyenes árajánlat kéréséhez
kérjük klikkeljen ide!

Ínyplasztika
Ínyplasztika

Fogíny és az esztétikus mosoly

Alt

Amennyiben a fogíny kontúrjaiban diszharmónia van, ez elsősorban mosolygáskor lehet zavaró. Az ún. perio-plasztikai sebészetben járatos specialista előre kiszámítható módon képes a fogíny kontúrjainak hibáit korrigálni. Ez a beavatkozás is - mint mindíg - a tervezéssel indul. A mosolytervezés megmutatja, milyen lenne az ideális végeredmény, ennek tükrében hajtjuk végre a szükséges, nagyon precíz sebészi beavatkozást. Egyszerűbb esetben "csak" az íny kontúrjain kell alakítani, de előfordul olyan szituáció is, amikor a csontos alapokat is meg kell változtatni a tökéletes végeredmény érdekében. A gyógyulási idő elteltével készülhetnek a kerámiahéjak, ill. egyéb kerámia restaurációk, melyekkel a végső esztétikai eredmény még tökéletesebbé tehető. 

Ugyancsak lehetőség van az ínyplasztika módszerével a kifejezett fognyaki ínyvisszahúzódások kezelésére, az érzékennyé vált nyaki területek „lefedésére”, illetve a fogimplantátum körüli szövetek stabilizására is. A legtöbb esetben az un. gold standard-nek számító saját szövetes ínypótlást alkalmazzuk, annak megbízhatósága miatt. Ilyenkor egy donor területről (szájpadlás) vesszük ki a graftot és tesszük át a szükséges helyre. Ezáltal képesek vagyunk ínyfedést nyerni fognyakakon, ínyszövetet vastagítani bizonyos területek felett,első sorban fogimplantátumok környezetében. Az ínybeültetés, más néven CT-graft (Connective Tissue Graft) egyfajta mikrosebészeti beavatkozás, mely történhet önállóan, de sok esetben az fogimplantátum behelyezésének alkalmával is. Ennek a témának nemzetközileg elismert szakértője, előadója Dr. Bodrogi Attila. 

Mosoly augmentáció
Mosoly augmentáció

Némely esetben a páciensek azért keresik fel a kozmetikai fogászati specialistát, mert mosolyuk nem elég „széles”, a fogak nem töltik ki esztétikusan az ajkak által határolt teret, vagy nem adnak megfelelő alátámasztást azoknak. Ilyenkor a mosolytervezést követően az esztétikai kép javítása vagy többéves fogszabályozással, vagy az un. mosoly augmentációval érhető el. Ennek eszközei legtöbb esetben a kerámiahéjak. Ez utóbbiak akár néhány nap alatt minimál invazív beavatkozás által, de nagyon körültekintően megtervezett kozmetikai fogászati kivitelezéssel gyönyörű eredményt hozhat Önnek is!

mosoly augmentáció
"Keskeny" mosoly"- Mosoly augmentáció előtt

esztétikai fogászat, mosoly átalakítás
"Augmentált" mosoly - Mosoly augmentáció után

Ínymosoly (gummy smile)
Ínymosoly (gummy smile)

Fogíny és az esztétikus mosoly

Vannak emberek, akiknél mosolygáskor a felső fogak feletti fogíny jelentős mértékben látható. Ez esztétikailag nagyon zavaró lehet, sokszor kísérik a környezet rosszindulatú megjegyzései. A legkedvezőtlenebb helyzet akkor alakul ki, ha mindeközben még a fogak méretei sem szépek, azaz a fog magasságának a szélességéhez viszonyított aránya (4:3) nem az ideális.

Fogíny plasztika és ajakplasztika

Ilyenkor nyújthat nagy segítséget a kozmetikai fogászati specialista. A megoldás két irányból érhető el. Egyrészt egy elektrosebészi korona hosszabbítással (olykor kombinálva a csontos kontúrok korrekciójával is) hozzuk helyre az ideális arányokat, másfelől van egy speciális ajakplasztika, mellyel a hipermobilis felső ajkat tesszük "ellenállóbbá" a mimikai  izmok húzó hatásának. Az ínyplasztika sem vérzéssel, sem utófájdalommal nem jár, az ajakplasztika is csupán néhány napos kellemetlenséget, duzzanatot okoz a beavatkozást követően. Az eredmény viszont önmagáért beszél: csökken vagy akár  el is tűnik a korábban kilátszó fogíny, és gyönyörű arányokkal bíró felső fogak jelennek meg. Amennyiben a fogak állapota (színe, formája, tömöttsége) indokolja, szükség lehet azok helyreállítására is kerámiahéjakkal, ill egyéb fémmentes restaurációkkal.

 

Kapcsolat
Kapcsolat

Kérjen időpontot szakorvosunkhoz!

SmileCenter — The Dental Spa

Cím: 1055 Budapest
Kossuth L. tér 13-15. IV/6.


Telefon: 36 30 482 6040

Email: office@smilecenter.hu